UNTUK MASALAH KULIT
JERAGAT :: TONA KULIT :: PARUT JERAWAT 

JAWAPAN KEPADA MASALAH PIGMENTATION ANDA

PRODUK R&D BERASASKAN TEKNOLOGI NANO-HIJAU PERTAMA MALAYSIA

PIGMENTATION (Jeragat, Tompok/Bintik Hitam, Tona Tak Sekata, Parut Jerawat) adalah antara masalah kulit yang paling sukar untuk dihilangkan. Ada yang dah bertahun-tahun, bermacam-macam jenis produk dah guna tapi tetap tak berhasil.

Perkongsian oleh Prof Dr Muhainiah : Hampir 20 tahun setia dengan jenama XXXX, akhirnya terus jatuh cinta bila pertama kali menggunakan produk age-reverse.

Perkongsian oleh P Kimi : Tak Sangka Umur Dah 40an Tak Pakai Mekap Pun Nampak Macam Baru Graduate

KENAPA & BAGAIMANA IA TERJADI? 

MASIHKAH ADA HARAPAN UNTUK DIRAWAT???

Hyperpigmentation terjadi apabila sel kulit di lapisan paling bawah (basal layer) menghasilkan melanin yang berlebihan disebabkan beberapa oleh faktor.

Kebiasaannya berlaku apabila usia 35 tahun keatas. Apabila usia meningkat, sel yang mengawal penghasilan melanin ini semakin berkurangan menyebabkan tompok hitam semakin merebak & ketara.

COMMON TYPES OF PIGMENTATION

Hyperpigmentation terbahagi kepada beberapa jenis. Ada diantaranya jenis yang TIDAK BOLEH DIRAWAT 

TONA TAK SEKATA
Bentuk perubahan warna kulit (discolouration), warna kulit yang tidak sekata muncul sebagai tompokan gelap kerana pengeluaran melanin yang berlebihan oleh badan.


Walaupun tidak merbahaya, warna kulit yang tidak rata dapat membuat seseorang tampak lebih tua, walaupun dah guna bermacam produk anti-penuaan.

AFFECTED AREA
Kebiasaanya terjadi di kawasan yang selalu terdedah kepada matahari  cahaya dari screen komputer/phone.

PUNCA
Boleh terjadi akibat cahaya matahari, perubahan hormon atau kesan sampingan perubatan. Terdedah kepada sinar matahari yang berlebihan, khususnya, boleh merosakkan kulit & mendorong pengeluaran melanin berlebihan di kawasan yang terdedah.

Untuk perubahan hormon, wanita yang menggunakan ubat kontraseptif atau mengalami menopaus akan lebih cenderung untuk mengalami tona kulit tak sekata.

 

JERAGAT (FRECKLES)
Bintik bulat rata biasanya berwarna coklat pudar. Jenis pigmentasi yang biasanya berlaku kepada mereka yang berkulit cerah.


Berukuran kecil size kepala mancis, ia tidak menyebabkan perubahan pada tekstur kulit.

AFFECTED AREA
Tidak seperti jenis pigmentasi lain, ia timbul secara rawak terutama pada kawasan yang kerap terdedah kepada cahaya matahari.

PUNCA
Genetik: Biasanya terjadi ketika masih muda; malah mungkin mula muncul seawal usia dua tahun. Akan semakin jelas dengan pertambahan usia. Walaupun tidak membahayakan, tetapi boleh membuat seseorang kelihatan lebih tua dari usianya.

Terlalu terdedah kepada cahaya matahari:
Di negara tropika seperti Malaysia, jeragat lebih mudah terjadi sekiranya kulit tidak diberi perlindungan dari cahaya matahari yang mencukupi. Pendedahan berlebihan terhadap sinar UV boleh menyebabkan timbulnya bintik-bintik baru dan tompok gelap.

POST-IMFLAMMATORY
Terhasil akibat luka/keradangan, biasanya berwarna coklat, atau hitam. Terjadi kerana terdapat peningkatan pengeluaran melamin  kerana kecederaan atau keradangan pada kulit.


Pigmentation dari penggunaan produk & prosedur kosmetik yang tidak sesuai (seperti chemical peels, laser treatments, IPL atau terapi) yang boleh memburukan lagi keadaan kulit – dipanggil post inflammatory.

Hiperpigmentasi jenis ini paling biasa berlaku pada mereka yang berkulit yang lebih gelap. Apabila kecederaan melibatkan lapisan kulit yang lebih dalam, semakin sukar untuk dirawat.

AFFECTED AREA
Berlaku pada kesan luka di muka. Luka-luka ini mungkin timbul akibat dari mencukur, terbakar atau jerawat yang dipicit.

PUNCA
Keradangan atau kecederaan kulit: Semasa tisu kulit dalam proses untuk sembuh, sejenis bahan kimia “cytokines” yang membantu pembentukan kulit baru akan terhasil.

Tapi, bahan kimia ini juga akan merangsang melanosit, menyebabkan lebih banyak melanin terhasil. Apabila melanin dihasilkan secara berlebihan, ini mengakibatkan perubahan warna kulit dikawasan yang luka. Selain itu, pendedahan cahaya matahari boleh menyebabkan kawasan tadi menjadi lebih gelap daripada kulit di sekitarnya.

PARUT JERAWAT
Terhasil dari bekas-bekas luka yang setelah sembuh akibat jerawat. Tanpa rawatan yang betul, pigmentasi selepas jerawat mungkin memerlukan beberapa bulan atau bahkan bertahun-tahun untuk memudar.


Terdapat 2 jenis post-acne pigmentation.
1) Warna kemerahan disebabkan oleh kapilari darah yang pecah yang masih belum sembuh,
2) Berwarna gelap disebabkan oleh pengeluaran melanin yang berlebihan sebagai tindak balas terhadap keradangan kulit di kawasan yang terjejas. 

AFFECTED AREA
Berlaku di kawasan yang jerawat tumbuh.

PUNCA
Picit jerawat: Apabila tidak dikeluarkan secara profesional, nanah jerawat yang dipicit bukanya keluar, tapi akan lebih kedalam. Ini boleh menyebabkan kemerahan dan bengkak. Berkemungkinan kulit & tisu juga akan rosak semasa dipicit, meningkatkan risiko keradangan dan meninggalkan parut kekal.

Produk penjagaan kulit yang tidak sesuai: Jerawat boleh bertambah buruk dengan penggunaan pembersih muka yang terlalu kering dan produk berasaskan alkohol. Selain itu, produk sebegini sangat “harsh” terhadap kulit jika digunakan terlalu kerap boleh menyebabkan kulit akan lebih kering dan akan menghasilkan sebum yang lebih banyak untuk mengekalkan kelembapan kulit. Seterusnya, boleh menyebabkan lebih banyak jerawat terbentuk.


AGES SPOT
Juga dikenal sebagai “liver spot“. Biasanya berwarna coklat atau hitam, berbentuk bujur dan ukurannya berbeza-beza hingga lebih dari 13mm. 


Age Spot lebih cenderung terbentuk  selepas usia 40 tahun, menunjukkan bahawa kulit telah mula memasuki fasa penuaan.

AFFECTED AREA
Kebiasaanya berlaku di kawasan yang terdedah kepada cahaya matahari, terutama di pipi dan tulang pipi.

PUNCA
Penuaan: Apabila kulit lebih berusia dan terdedah kepada persekitaran, melanin dihasilkan secara konsisten untuk melindungi kulit. Age spot biasa terjadi pada mereka yang berusia lebih dari 40 tahun. Boleh juga terjadi pada yang lebih muda, terutamanya mereka yang menghabiskan banyak waktu di bawah sinar matahari.

Terlalu terdedah kepada cahaya matahari: Kawasan kulit yang terdedah kepada cahaya matahari berpanjangan, melanin akan terhasil dalam kepekatan tinggi dan berkumpul di kawasan ini, mengakibatkan terbentuknya age spot.

Selain itu, kerap melakukan “tanning” di salon juga boleh menyebabkan masalah ini. Kulit akan menghasilkan melanin sebagai pelindung semua jadi kulit apabila terdedah kepada UV, sekali gus akan mempercepat lagi proses penuaan kulit.

MELASMA
Berbentuk kupu-kupu, melasma adalah sejenis hiperpigmentasi yang lebih banyak berlaku pada kulit yang lebih gelap/tan. Apabila melasma berlaku semasa kehamilan, ia juga dikenali sebagai ‘mask of pregnancy’ atau ‘chloasma’.


Perubahan warna coklat pekat  tersebar di bahagian wajah tertentu, menjadikan warna kulit keseluruhan kelihatan kusam.

Menurut kajian, belum ada solusi untuk menghilangkan masalah melasma kecuali dengan penggunaan “Hydroquinone” iaitu sejenis kimia yang diharamkan oleh KKM kerana membahaykan nyawa termasuk bayi dalam kandungan.

AFFECTED AREA
Biasanya muncul di pipi atas. Juga berlaku di kawasan lain seperti dahi, bibir atas dan kawasan dagu.

PUNCA
Kehamilan: Kira-kira 50-70% wanita hamil dikatakan mengalami chloasma. Pun begitu, mekanisma yang mengaitkan antara melasma & kehamilan masih belum dikenal pasti. 

Perubahan hormon: Sesetengah ubatan (seperti pil kawalan kelahiran) boleh menjadikan kulit lebih mudah mengalami pigmentasi jika terdedah kepada sinar UVA/B. 

Genetik: Seseorang itu lebih berisiko jika ada sejarah ahli keluarga yang mempunyai masalah melasma. Untuk mengelakkan pengeluaran melanin berlebihan, individu ini perlu elak dari terlalu terdedah kepada UV seperti lebih banyak aktivity indoor selain penggunaan sunscreen yang mencukupi.

Disebabkan sukar untuk dirawat, maka ramai yang kerap bertukar produk & mengambil jalan mudah menggunakan produk-produk yang tinggi kandungan toxic/synthetic termasuk kimia bahaya seperti “Hydroquinone & Mercury”
 
Produk bahan ini memang boleh berikan “hasil segera” tetapi memberi kesan sampingan yang sangat merbahya termasuk kanser & mengancam nyawa
 
Kebanyakan pengguna di Malaysia sangat kurang pendedahan terhadap ilmu Skincare. Jadi senang terpengaruh dengan gimik-gimik marketing oleh produk “timbang kilo” & testimony melampau. Ramai yang telah terpedaya & menanggung akibat kesan daripada penggunaan produk toxic sebegini 
 
(paper keratan)
 
***ada Not KKM pun belum tentu terjamin selamat
Penggunaan sunscreen adalah cara terbaik mampu utk mencegah pigmentation, tetapi Sunscreen TIDAK MAMPU MERAWAT, DIA HANYA MELINDUNGI kulit drpd terdedah scr terus kpd UV.
 
Kebanyakan skincare tidak mampu merawat masalah pigmentation dengan berkesan kerana hanya merawat lapisan atas/permukaan kulit. 
 
Masalah ini hanya mampu dirawat menggunakan produk yg boleh meresap masuk hingga ke kulit lapisan paling bawah seperti produk yang berasaskan teknologi nano

Jadi, 90% masalah kulit sebenarnya boleh dielakkan atau dirawat. Anda hanya perlu :

Approve KKM belum tentu lagi sesuai untuk kulit anda. Sebolehnya, gunakanlah product yang berasaskan bahan-bahan natural bebas dari synthetic & kimia bahaya. 

Product sebegini biasanya menggunakan formula “ready made” oleh kilang OEM, kemudian dipack & label menggunakan jenama sendiri. Sesetengahnya, mereka langsung tidak tahu apa kandungan asalkan dilihat berkesan untuk jangka masa pendek

MEMPERKENALKAN CLEANSER DENGAN TEKNOLOGI NANO HIJAU PERTAMA MALAYSIA

DIIKTIRAF ANTARA FORMULASI SKINCARE TERBAIK DI DUNIA

GOLD MEDAL : MTE 2020
(The International Expo on Invention & technology)

GOLD MEDAL : PECIPTA’17
(The International Conference & Exhibition on Inventions by Institution of Higher Learning)

SEMI GRAND AWARD: PECIPTA’17
(The International Conference & Exhibition on Inventions by Institution of Higher Learning)

LABTESTED CERTIFIED
(Highest approval certificate for biotech product, Only granted to the product that produce base on R&D in biotechnology. NK is the first to be awarded this cert in Skincare category)

AS SEEN ON

FEEDBACK FROM OUR VIP GUEST TRIAL

berikut ada hasil trial feedback ke atas pelanggan VIP kami setelah mencuba NK AGE-REVERSE™ cleanser selama hampir sebulan

KENAPA AGE-REVERSE™ DIAKUI OLEH PAKAR-PAKAR SEBAGAI ANTARA PRODUK TERBAIK DUNIA?

Tidak seperti jenama “rebrand” atau yang mengunakan rumusan formulasi dari kilang OEM, NK AGE REVERSE™ adalah hasil kajian lebih 11 tahun dalam R&D Nano-Tech yang sangat rumit. Jutaan ringgit telah dibelanjakan melalui geran-geran penyelidikan untuk penyediaan makmal, peralatan tercanggih, dan penggajian tenaga pakar bidang ini yang diketuai oleh Prof Madya Dr Siti & sekumpulan penyelidik yang juga memiliki PhD & pakar dalam bidang masing-masing dari Universiti Teknologi Malaysia (UTM)

PROUK BERASASKAN R&D, DIKETUAI OLEH FOUNDER SENDIRI

 • 100% berasaskan R&D, AGE-REVERSE™ dihasilkan melalui kajian terperinci berdasarkan disiplin ilmu & mematuhi standard piawaian antarabangsa, (bukan produk timbang kilo – OEM)
 • Formula terbaru ini adalah hasil dari kajian lebih dari 10 tahun oleh pakar nano-tech & team research dibawah seliaan Dr. Siti sendiri. Formula-formula ini pula sentiasa ditambah baik untuk memberi kesan yang lebih optimum kepada pengguna.

ACCREDITATION & RECOGNITION

 • Formulasi AGE-REVERSE™ ini bukan hanya diiktiraf diperingkat nasional, bahkan memenangi anugera & diiktiraf hingga ke peringkat global
 • Setiap penemuaan baru akan dipaternkan untuk tujuan komersial & juga untuk melindungi hak cipta hasil penyelidikan bersama Universiti Teknologi Malaysia (UTM)

99% ORGANIK NATURAL BASE, BEBAS DARI BAHAN SINTETIK

 • AGE-REVERSE™ hanya mengunakan bahan-bahan kualiti terbaik di dunia, diimport khas dari Jepun (pengeluar bahan kosmetik bermutu tertinggi di dunia) untuk memberi kesan yang teroptimum kepada penguna.
 • 99% natural adalah standard yang terbaik di dunia yang jarang dapat dicapai oleh mana mana formulasi sekalipun (belum ada lagi yang mencapai 100% natural).

CERTIFIED AS “LABTESTED” BY BIOECONOMY

 • AGE-REVERSE™ adalah Produk kosmetik pertama yang mendapat kelulusan “LABTESTED” dari Bioeconomy Malaysia (kategori kosmetik). Kelulusan yang hanya dianugerahkan kepada jenama/produk berasaskan R&D dalam bidang bio-teknologi hijau. Juga medapat kelulusan dari KKM (NOT210300494K) & SIRIM. Rujuk SINI untuk detail sijil kelulusan.

SELAMAT UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR

 • AGE-REVERSE™ dirumuskan dari hampir 100% bahan natural, jadi ia sangat selamat untuk digunakan termasuk mereka yang memiliki kulit sensitif, kanak-kanak, golongan berumur mahupun lelaki.

MEET WORLD CLASS ANTI AGING FORMULA

BeuT-Complex™

Formulasi terbaru oleh Dr. Siti & NK Research team ini telah berjaya memenangi beberapa anugerah di peringkat antarabangsa. BeuT-Complex™ juga terbukti 5x lebih berkesan berbanding jenama international yang lain.

BeuT-Complex™ adalah hasil innovasi terbaru dalam bidang Micellar Nano-Tech di mana berjaya menggabungkan extract dari bahan aktif bermutu tinggi yang kaya dengan khasiat untuk kulit dengan teknologi Micellar.

Micellar adalah sejenis “currier system” untuk mengangkut bahan-bahan aktif terus ke dalam sel kulit. Keberkesanan sesuatu skincare itu bergantung kepada sejauh mana sistem ini mampu untuk membawa bahan aktif tadi untuk di serap oleh sel-sel kulit.

BeuT-Complex™️ mampu meresap jauh ke dalam kulit – hampir 10x lebih daripada mana-mana produk lain kerana saiz molekul yang halus (50nm~100nm) untuk membersihkan liang pori dan lapisan kulit dalam dengan sempurna dan menyeluruh walaupun dipakai dalam kuantiti yang sedikit dan hanya dengan beberapa kali penggunaan.

Kotoran termasuk yang sekian lama menyumbat liang pori dihilangkan. Dengan pemakaian yang konsisten kulit menjadi anjal, berseri dan cantik.

BAHAN KANDUNGAN

BeauT-Complex™

Kunci kejayaan formulasi terbaru ini adalah apabila kami berjaya menggabungkan teknologi nano-tech & penggunaan bahan-bahan yang paling berkualiti & premium yang diimport terus dari negara Jepun (pengeluar terbaik bahan kosmetik premium)

BEE VENOM

Digelar sebagai “Natural Botox”. Kajian mendapati wanita yang memakai bee venom di wajah, akan nampak lebih muda dan berseri kerana ia membantu pengaliran darah. Selain itu bee venom juga terkenal dengan efek ‘anti-inflammatory’ iaitu boleh menghalang kerosakan kulit dan menghalang pertumbuhan jerawat.

HYALURONIC ACID

Fungsi penting untuk mengekalkan kelembapan kulit untuk mengelakkan kulit kering yang menjadi punca kepada pelbagai masalah kulit. Disamping itu, juga berperanan mengurangkan kedut dan garis, mencerahkan kulit, mengurangkan parut dan jeragat. 

ESSENTIAL OIL EXTRACT

Berfungsi mengurangkan garis halus, melembut & mencerahkan kulit. Dipilih hanya dari kualiti yang terbaik dengan teliti melalui kajian & review oleh NK sendiri tanpa meniru mana-mana jenama lain.

ROSELLE EXTRACT

berfungsi memperbaiki warna kulit yang tidak sekata, hiperpigmentasi, jeragat dan perubahan warna. Kehadiran AHA (Alpha Hydroxy Acids) termasuk asid sitrik dan malik mempunyai exfoliating properties yang kuat untuk memberi khasiat kepada sel-sel dengan memperbaiki warna kulit.

TSUBAKI EXTRACT

Berfungsi sebagai agent penanggal makeup & pelembab kulit (tradisi sejak zaman dahulu oleh Geisha). Ia kaya dengan zat-zat penting untuk kulit seperti  zink, kalsium, mangan, serta kaya dengan anti-penuaan seperti asid Linoleik Palmitic dan Omega-6. Ia tidak berminyak dan pelembap yang sangat baik untuk kulit.

CARA PENGGUNAAN

Tak perlukan rutin tambahan (Moisturizer, Toner, Serum). Cukup dengan hanya menggunakan cleanser ini sahaja!

Video ini Dr Siti terangkan bagaimana cara penggunaan yang paling optimum untuk cleanser AGE-REVERSE™ ini.

CARA GUNA : CUCI MUKA

 • Tak perlu basahkan wajah, terus tuang ke tapak tangan & sapu rata ke seluruh muka.
 • Tunggu sehingga 3~5minit sebelum bilas (lagi lama lagi bagus untuk biarkan ia betul-betul meresap sampai ke kulit)
 • Jika sapu menggunakan kapas, tak perlu bilas. (Kulit sensitif tak sesuai untuk menggunakan kapas)

CARA GUNA : CUCI MAKEUP

 • Tuang ke kapas muka,
 • Sapu & ratakan ke seluruh muka.
 • Cleanser ini sangat berkesan untuk tanggalkan makeup tebal, jadi tak perlu gosok kuat-kuat, hanya calitan ringan sudah mencukupi.
 • Tunggu sehingga kering, tak perlu bilas.
  (tak sesuai untuk mereka yang kulit sensitif)

WAKTU PENGGUNAAN

Minimum 2 kali sehari. 1x Pagi dan juga 1x malam. Anda disarankan untuk biarkan selama 3~5 minit supaya AGE-REVERSE™ cleanser meresap pada wajah tanpa perlu dibilas dengan air.

(Boleh juga digunakan pada setiap kali sebelum berwuduk ~5x seahari)

1x PAGI

1x MALAM

Sejujurnya, oleh kerana formula BeuT-Complex™ terbaru ini sangat effective, HANYA Cleanser ini sudah cukup untuk merawat masalah kulit. Tapi sekiranya inginkan kesan yang lebih optimum, boleh gunakan bersama Energy Mist Moisturiser” keluaran NK. 

NOTE:
Size botol adalah 100ml, cukup untuk penggunaan selama 2 bulan jika digunakan secara konsisten (2x sehari)

KESAN SEAWAL 3 HARI SELEPAS PENGGUNAAN YANG KONSISTEN

Secara puratanya, NK AGE-REVERSE™ akan menampakkan kesan seawal 3 hari. Pemakaian secara konsisten dan betul akan memberi kesan positif dalam masa sebulan

✅ Kulit akan menjadi kering. Ini adalah antara tanda-tanda BeauT-Complex™ sedang bertindak membaiki kulit anda. Kulit akan mula menjadi stabil selepas hari ke-3
✅ Masih lagi tiada perubahan ketara untuk masalah yang serius.

✅ Kulit akan berasa lebih “plump” gebu & lembab
✅ Jerawat kecil mula mengecil & berkurangan. Lubang pori-pori mula mengecut
✅ Bintik putih & hitam mula berkurangan, hidung rasa lebih licin

✅ Garis-garis & kedutan halus mula hilang, kulit berasa lebih anjal
✅ Warna kulit mula sekata, biji-biji kecil jerawat mula hilang sepenuhnya

✅ Jeragat & parut jerawat kritical mula hilang (mungkin sepenuhnya)
✅ Kulit kelihatan seperti muda kerana diganti oleh laipsan baru yang lebih sihat kerana dirawat oleh BeauT-Complex™ hasil dari penggunaan konsisten sebelum ini.
✅ Jerawat lebih susah untuk tumbuh, & kulit kembali sihat.
✅ Wajah lebih berseri, gebu, anjal & sihat walaupun tanpa makeup.

Disclaimer:
Sela masa keberkesanan di atas adalah berdasarkan KEPUTUSAN PURATA hasil daripada kajian yang dibuat. 

(click pada gambar testimony2 untuk lebih jelas)

TAPI MASALAH KULIT SAYA NI DAH TERLAMPAU SERIUS, BOLEH KE NK AGE-REVERSE™ SELAMATKAN?

Berikut adalah antara beberapa kajian kes client Dr. Siti yang mengalami masalah kulit yang sangat-sangat kritikal & hampir mustahil untuk dipulihkan – kebanyakanya berpunca daripada menggunakan produk synthetic & bertoksik). Alhamdulillah, berkat konsultansi & konsisten menggunakan produk NK™, kerosakan kulit yang hampir menemui jalan buntu ini berjaya diselesaikan.

KES 1 : KERAP BERTUKAR PRODUK

Pn Laila mengalami masalah jeragat tahap kronik selepas kerap bertukar produk kosmetik pelbagai jenama. Alhamdulillah, selepas konsistent mengunakan NK selama 4bulan, perubahan yang sangat-sangat ketara dapat dilihat pada wajahnya walaupun pada permulaannya hamper givup mencari solusi maslah jeragat beliau. Baca kisah beliau DI SINI

KES 2 : 4TAHUN GUNA PRODUCT TOXIC

Cikgu Mira yang asalnya memiliki kulit wajah yang cantik akibat tertipu dengan iklan jenama kosmetik ini, wajahnya mengalami breakout yang teruk akibat pengunaan produk bertoksik. Setelah penggunaan NK secara consistent masalah serius sebegini berjaya kembali pulih. Baca kisah beliau DI SINI

KES 3 : KULIT TERLALU SENSITIF

Iman anak kepada Pn Malati dari Sabah ini mengalami masalah jerawat & kulit sensitif yang sangat kritikal. Bermacam product telah digunakan, tetapi hasilnya semakin teruk. . Atas nasihat Dr. Siti & penggunaan produk NK secara consistent masalah serius ini berjaya dipulihkan. Bacaan lanjut DI SINI

NOTE:
Kes-kes di atas adalah kajian mengunakan NK Micellar Siries™ (MS) iaitu formulasi yang dibangunkan pada tahun 2018. Dengan formulasi terbaru BeuT-Complex™, kesannya adalah 5x lebih efektif berbanding MS™

0

SEDANG MENGGUNAKAN PRODUCT NK

HARGA

PENGENALAN

NK AGE-REVERSE™ DIJUAL PADA HARGA RM159.90 DI FARMASI, KLINIK & JUGA SPA-SPA TERPILIH

TETAPI, ISTIMEWA SEMPENA PELANCARAN FORMULASI TERBARU BeauT-Complex™ BULAN NI, SETIAP PEMBELIAN NK AGE-REVERSE™ CLEANSER

ANDA AKAN DAPAT
4 EXTRA BONUS
UNTUK
SEPANJANG HAYAT!

*** NOTA ***
Bonus ini hanya layak dengan pembelian di website ini sahaja

FREE SHIPPING (SEM.MY)

ORDER SEKARANG UNTUK FREE POSTAGE (SEM.MY)
(SABAH SARAWAK = RM12)

26 JULY (SOLD OUT)
06 OGOS (SOLD OUT)
15 OGOS (SOLD OUT)
SEPT (STILL AVAILABLE)

Disebabkan PKP, production hanya dibenarkan beroperasi 30% kapasiti, jadi pengeluaran adalah SANGAT TERHAD!
ORDER SEKARANG SEBELUM STOK KEHABISAN LAGI SEKALI!!!

HRS
MIN
SEC

COMBO-B

JIMAT RM109.80
RM409.7
RM 307
90
 • 2x AGE REVERSE CLEANSER
 • 1x MOISTURISER
 • FREE POSTAGE
super saver

COMBO-A

JIMAT RM109.80
RM409.7
RM 216
90
 • 1x AGE REVERSE CLEANSER
 • 1x MOISTURISER
 • FREE POSTAGE
BEST BUY

TRIAL

JIMAT RM109.80
RM409.7
RM 119
00
 • 1x AGE REVERSE CLEANSER
 • FREE POSTAGE
super saver

NK AGE-REVERSE™ 101

 • Untuk penggunaan secara konsisten, boleh bertahan sehingga 2 bulan
 • Tips penggunaan setiap hari 2x sehari (1xpagi & 1xmalam)
 • Micellar nanotechnology adalah sejenis carrier system, tugasnya adalah untuk menyerap “benda aktif” dalam sesuatu bahan untuk di bawa masuk ke dalam sel-sel kulit. Semakin kecil molekul size micellar itu, semakin efektif sistemnya kerana lebih mudah meresap masuk jauh ke dalam kulit.
 • Kerana system ini sangat efektif, Micellar menjadi trending/popular dibandingkan dengan system-sistem yang lain yang molekul nya lebih besar (>30nm). Maka ramai yang claim produk mereka ada teknologi Micellar walaupun sebenarnya hanya menggunakan “surfaktan sintetik” yang murah dan memberi kesan buruk kepada kulit.
 • Berlainan produk NK yang berasaskan R&D, saiz molecules BeauT-Complex™ adalah yang terkecil 50-100nm, menjadikannya antara system carier terbaik dunia (10x effektif). Digabungkan pula dengan bahan-bahan asli yang bernilai tinggi, ini menjadikan AGE-REVERSE™ ini product paling berkesan untuk merawat masalah kulit secara natural & tanpa kesan sampingan.
 • Jangan risau, boleh terus guna & tak perlu grace period. Lagi cepat lagi bagus. Ada kes-kes terpencil yang mana pengguna mengalami reaksi kecil, anda hanya perlu teruskan menggunakan NK AR. Tempoh optimum penggunaan untuk menampakkan kesan adalah dari 1-minggu hingga 1-bulan.
 • NK AR adalah super gentle cleanser yang tidak memberi raksi harsh kepada kulit termasuk yang menipis kesan drpd penggunaan product bertoksik
 • Bee Venom mengandungi unsur inflamentory yang mampu meredakan rengsa & gatal-gatal atau allergic kulit
 • New formulation BeauT-Complex™ akan mempercepatkan & menjadikan penyerapan 10x lebih efektif. Gabungan dgn Hyaluronic Asid (bahan anti aging yang sangat efektif) akan meresap masuk hingga kelapisan dalam kulit. Sebab itu penggunaan yang konsisten mampu menghilangkan jeragat kritical & jerawat mudah hilang.
 • Kebanyakan product micellar/cleanser di pasaran menggunakan highly synthetic ingredient yang pasti berbeza kesan selepas penggunaan berbanding NK AR yang menggunakan hampir 100% natural ingredient. Bahan sintetik ini memang akan memberikan rasa kulit bersih selepas digunakan, tapi tidak merawat & mencantikkan kulit & tidak mengandungi bahan anti penuaan.
 • Bee Venom digelar ‘natural botox’ merupakan bahan yang amat bagus untuk mengurangkan garis halus kedutan, dan menjadikan kulit wajah lebih nampak firm (tegang dan berseri) kerana bee venom membantu pengaliran darah (improve blood circulation). Selain itu bee venom juga terkenal sebagai ‘anti-inflammatory’ iaitu boleh menghalang kerosakan kulit dan menghalang pertumbuhan jerawat. Kajian telah dijalankan terhadap bee venom ke atas wanita, mendapati wanita yang memakai bee venom di wajah, akan nampak lebih muda dan berseri disebabkan faktor-faktor yang dinyatakan tadi.
 • Bee venom akan menstimulasikan penghasilan collagen, yang membantu penghasilan kulit baru yang lebih sihat. Manakala glutathione adalah lebih dikenali sebagai bahan untuk mencerahkan kulit.
 • Fungsi utama bee venom adalah anti aging, acne solution dan melicinkan kulit (make skin smooth), bukan memutihkan. Jika kulit nampak sihat, automatik ia akan berseri tidak kira warna kulit seseorang.
 • Penggunaan Bee Venom boleh merawat jeragat. Bahan utama dalam bee venom bukan vitamin C tetapi enzyme dan protein. Walaubagaimanapun pengguna perlu berhati-hati dengan produk bee venom yang tidak jujur. Contohnya hanya menggunakan nama bee venom tetapi mengandungi bahan-bahan yang merbahaya. 
 • Tidak semua essential oils baik untuk kesihatan dan kulit. Namun, beberapa essential oils adalah amat bagus dan menunjukkan ia mengandungi anti-aging properties yang amat tinggi.
 • Essential oils yang digunakan dalam produk NK AR adalah dipilih dengan teliti, kami lakukan kajian dan review sendiri bukan meniru produk lain. 
 • Essential oils adalah the top quality of ingredients, digabung dengan micellar nanotechnology, menjadikan NK AR adalah skincare terbaik. Penggunaan natural ingredients dapat menghalang breakout, mengurangkan garis halus, melembut dan mencerahkan kulit, merawat parut jeragat dan jerawat secara sustainable. Hasilnya kulit makin cantik dalam jangkamasa panjang.

Sewaktu kita tidur, ada 2 jenis hormon yang terlibat, iaitu:

 1. Melatonin (anti-aging hormon yang mengandungi antioksidan) – terhasil bila kita tidur.
 2. Cortisol (hormon stress) – berkurang bila kita tidur.

Tidur amat penting untuk kulit yang cantik. Tapi kulit juga boleh jadi kering terutamanya jika kita tidur dalam aircond, atau memakai pencuci muka yang mengandungi bahan kimia yang mengeringkan kulit sebelum kita tidur.

Banyak pencuci muka termasuk micellar cleanser di pasaran yang menggunakan bahan-bahan kimia sintetik, yang hanya menjadikan pengguna ‘rasa kulit bersih’ atau sensation sedangkan produk itu tidak membantu melembabkan kulit atau mengandungi bahan-bahan pelembab atau antiaging.

NK AR, yang mengandungi power ingredients tulen (bukan sintetik) Hyaluronik Acid, bee venom, minyak rose dan essential oil lain, akan menyerap dalam kulit dengan lebih efektif bila kita dalam keadaan relaks dan tidak stress. Di samping hormon melatonin yang dirembes, kombinasi ini akan menyebabkan wajah segar dan tidak kusam apabila kita bangun dari tidur. Keadaan tubuh dan kulit kita yang relaks ketika tidur, menyebabkan bahan-bahan aktif ini lebih berkesan.

NK AR dirumuskan dari hamper 100% bahan semula jadi, selamat digunakan untuk semua peringkat umur hatta untuk kanak-kanak sekalipun. Jika dari remaja sudah mula mengamalkan NK-AR, kuilt akan cantik & mudah diurus apabila dewasa. Cuma mungkin pernggunaanya tak perlu sekerap orang dewasa (malam sebelum tidur sahaja)

1 tahun 6 bulan selepas penutup dibuka

You cannot copy content of this page